Hakkımızda

Bizden Haberler

Roman Akademi: Romanes Dili ve Roman Kültürü Kaybolmasın projemizi tamamladık

Roman Akademi: Romanes Dili ve Roman Kültürü Kaybolmasın projemizi tamamladık

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM) liderliğinde Uçan Süpürge Vakfı ve Devlet Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı ortaklığında kısa adı “elele” olan “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim için Diyalog” projesi kapsamında “Diyalog için Kültür ve Sanat: Sivil Toplum Örgütleri Kapasite Geliştirme Hibe Programı” altında dağıtılan alt hibe desteği ile yürüttüğümüz “Roman Akademi: Romanes Dili ve Roman Kültürü Kaybolmasın” projemizi tamamladık. 
10 Şubat 2022 tarihinde başlayan projemiz ile Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) yayınladığı "Tehlike Altındaki Diller Atlasında" kesinlikle tehlike altında olan diller arasında olan Romanes (Roman dili) dili ve Roman kültürünün korunması amaçlanmıştır. 

Proje kapanış toplantımızı Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu’nun ve  52 Roman vatandaşımızın katılımı ile 09 Eylül 2022 tarihinde yaptık.

Proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz eğitim faaliyetleri ile dernek teknik kapasitemizi artırırken, erişime açtığımız web sitesi ile görünürlüğümüzü artırdık. Romanların tarihi ve kültürünün tanıtımı için çekilen 2 adet video ve Romanes Dili Uzaktan Eğitim Platformu ile Roman kültürünün ve Romanes dilinin korunmasına destek olduk.